Berna Meindertsma

 • 5.0 (3)

Ik help mensen met darmklachten om weer zorgeloos en vol energie te leven. Dit doe ik met mijn onderzoeks,- en behandelmodule waarin mensen in zes maanden regie over hun gezondheid terug krijgen.

Orthomoleculair therapeut en darm expert

Als orthomoleculair therapeut heb ik een grote passie voor alles wat te maken heeft met de spijsvertering. Buikpijn, windjes laten, een opgeblazen buik, diarree of verstopping, niet echt een lekker onderwerp voor bij de koffie. Maar voor mensen met buikklachten (soms dagelijkse) realiteit. Ik weet er zelf ook alles van.

Ik heb geleerd dat het geen zin heeft om hap snap wat uit te proberen. Een poosje glutenvrij, een probiotica… dat levert niet het gewenste resultaat.

Met mijn methode heb ik inmiddels veel mensen naar energie en een rustige buik mogen helpen. Waar de arts in het ziekenhuis zegt dat je moet leren leven met je darmklachten heb ik met mijn aanpak meestal nog een oplossing.

Ik werk niet met standaard plannen want iedereen is anders. Ik duik graag diep in iedere situatie en lever daardoor hoge kwaliteit maatwerk.

Een belangrijk onderdeel in mijn aanpak is het doen van laboratoriumonderzoeken. Want meten is weten.

Daarnaast vind ik het belangrijk om niet alleen naar de darmen te kijken. In ons lichaam werken alle systemen samen. Daarom neem ik ook de hormonen, schildklier, bijnieren, huid, het immuunsysteem en het brein mee in de aanpak tot herstel.

Weetjes over mij:

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om gluten- of zuivelvrije gerechten uit te proberen, met mijn kinderen als proefkonijn!

En vergeet niet, je mag me altijd wakker maken voor een goede chocolade bonbon. Niet gezond maar wel erg lekker ;-)!

Ervaring

2018

 • Eigenaar
  Verovit
  Verovit geeft mensen met buikklachten hun leven weer terug. Ze kunnen zich weer met belangrijke dingen bezig houden omdat ze klachtenvrij en vol energie weer door het leven gaan.

2013

 • Docent gezondheids vakken
  Hoornbeeck College
  Kennis overdragen over gezond leven aan mooie jonge mensen. Deze periode was zeker de moeite waard en kennis delen blijft een passie! Ik geef mensen graag een hengel ipv een vis. Zodat ze blijvend resultaat bereiken omdat ze weten wat de achtergrond van een advies is.

2011

 • Research Verpleegkundige
  UMC Utrecht
  Ik heb mogen bijdragen aan onderzoek naar betere diagnostische methoden voor het vroegtijdig opsporen van borstkanker. Als ik ergens heb geleerd medisch onderzoek te interpreteren, dan is het wel in deze periode.

2008

 • Obstetrie Verpleegkundige
  UMC Utrecht
  In het Wilhemina kinderziekenhuis in Utrecht heb ik als gespecialiseerd verpleegkundige gewerkt op de verloskamers, zwangerenafdeling en kraamafdeling.

Ik ben te vinden op:

Bekijk gratis webinar

Hoe je ernstige darmproblemen voor eens en altijd de baas kunt worden en daarmee je leven terugkrijgt.

Hoe je ernstige darmproblemen voor eens en altijd de baas kunt worden en daarmee je leven terugkrijgt.

 • Hoe je van ‘niets aan te doen’ naar een duidelijke oorzaak van je klachten kunt gaan.
 • Hoe je dezelfde stappen kunt gebruiken die ik gebruik in mijn praktijk om van je buikklachten af te komen.
 • Wat er voor nodig is om niet meer overvallen te worden door je darmklachten.
 • Hoe je je brein kunt inschakelen bij je herstel.

Beppeke Molenaar

Bij mijn arts voelde ik mij niet gehoord en kwam ik niet verder dan een prikkelbare darm diagnose. Door de onderzoeken en het behandeltraject bij Berna heb ik meer inzicht en grip gekregen op mijn darmklachten. Het was een uitgebreid behandelplan en werd snel duidelijk dat het best wat voeten in de aarde had, maar dat was het meer dan waard! Ondanks dat het een traject van meerdere maanden was, merkte ik in de eerste behandelfase al een enorm verschil. Ik voel me nu fitter, heb niet meer dagelijks pijn en andere darmklachten, ik begrijp mijn lichaam beter en kan daardoor de juiste keuzes maken en mijn kwaliteit van leven is exponentieel verbeterd. Ik zou dit aanraden voor iedereen die met darmklachten worstelt.

 • 5.0

Op 4 juli 2021 om 18:55

Romy

Berna is rustig en betrokken. Ze heeft veel kennis en die kan ze goed overbrengen. Ik heb altijd het gevoel gehad dat er naar mij geluisterd werd en daarna pas een oplossing werd aangedragen, dat vond ik erg prettig. Berna is gemakkelijk te benaderen en neemt altijd de tijd voor je. Ik heb heel veel aan mijn traject gehad en vond het echt super duidelijk op welke manier ik aan de slag moest gaan. In de behandelplannen kon ik ook altijd alles nalezen. Ik heb mijn traject als leerzaam en prettig ervaren. En met het resultaat ben ik erg blij. Bedankt Berna!

 • 5.0

Op 2 juli 2021 om 11:57

Maria

Na een onderzoek van het bloed en de ontlasting heb ik een behandelplan van Berna gekregen. Hier ben ik mee aan de gang gegaan. Het was heel fijn om te weten waar bepaalde klachten vandaan kwamen en hoe ik dit kan voorkomen. Veel fijne adviezen gekregen, waar ik mij goed bij voelde. Ik kan dit iedereen aanraden!

 • 5.0

Op 10 juni 2021 om 19:13

UBUNTUM © 2024 - Powered by Brand Booster