Ryfka Heyman

 • 3.8 (4)

Mensen die te veel spullen verzamelden, vaak na een verlies, zijn bij mij aan het goeie adres. Ik begeleid ze om moeiteloos afscheid te nemen van de fysieke ballast zodat ze met meer rust en zelfvertrouwen door het leven gaan.

Ryfka Heyman

Mijn naam is Ryfka en ik ben, naast een afkickende chaoot, een snel overweldigde maar trotse mama van 2 jongens.

Mensen die, na een of andere vorm van verlies, vastgelopen zijn met hun spullen zijn bij mij aan het goeie adres.
Geen overzicht meer, te veel prikkels, niet weten waar te beginnen, oneindig uitstellen, niet afwerken, schaamte om bezoek te verwelkomen of een werkman binnen te laten.

Iedereen, die bereid is om zich open te stellen en in actie te komen, kan zijn relatie met spullen transformeren.
Ik heb een unieke kijk op de samenhang tussen hoe je leeft met je spullen en hoe je in het leven staat. Ik maakte zelf mee hoeveel sterker en bewuster ik in mijn schoenen sta als mens. Dit gebeurde doordat ik, dankzij mijn scheiding, aan de slag ging met de fysieke ballast en rommel in mijn leven.

Ik ben ondertussen vastberaden om mezelf toe te staan om zo groot te zijn als ik kan zijn. Ik wil zoveel mogelijk mensen dit ook laten ervaren zodat ook zij krachtig op hun plek in dit leven kunnen staan. Leuk om te weten is dat ik ook mijn hart ophaal aan accordeon spelen, alleen zijn en eigenlijk ook een verdoken feministe ben :)

Mensen, die net als ik chaotisch zijn en alles willen vasthouden, vragen mij vaak hoe ik naar een lichter en luchtiger leven ben geëvolueerd waarin ik opnieuw de touwtjes in handen heb over hoe ik leef met mijn spullen. En of ik ze tips en advies kan geven over wat ze van hun spullen kunnen houden of laten gaan.

Mijn hulp bij het loslaten van tastbare ballast verandert niet alleen het eigen leven van mensen, het deint ook verder uit rondom hen. Zo krijgen onder andere de kinderen van deze mensen een heel ander voorbeeld te zien en kunnen jarenlange patronen doorbroken worden.
Daarom help ik andere chaotische mensen met het vinden van een evenwicht met hun spullen thuis zodat ze ook als mens meer in balans kunnen leven in het nu. Dit is wat mij gefocust houdt op mijn doelen.

Ervaring

2019

 • Hilde Verdijk - Yourganize
  Praktische begeleiding bij hoarding problematiek
  Maatschappelijk gezien komt er steeds meer aandacht voor extreem verzamelgedrag (hoarding) en de impact die deze ziekte heeft op de betrokkene, huisgenoten, familie en verdere omgeving. Conservatief geschat heeft 2-5% van de bevolking hiermee te maken.

2018

 • Cassandra Aarssen - Clutterbug
  Become an Organizing Expert
  Verdieping en uitbreiding van opruimachtergrond en -vaardigheden.
 • Goed Geschikt
  Eigenaar
  Via Goed Geschikt, en mijn eigen rommelig verleden, help ik mensen die vastliepen met hun spullen. Ze kijken in de spiegel die hun spullen hen laat zien. Ze ervaren daarna het verschil door met de rommel, de hopen en stapels om hen heen aan de slag te gaan.

2017

 • Professional Organizer Academy
  Professional organizer voor de Belgische markt
  In deze opleiding tot opruimcoach (Professional Organizer) leerde ik tegemoet komen aan de frustratie van mensen over hun spullen. Naast het zichtbaar resultaat om je heen door met je spullen aan de slag te gaan, merk je ook meteen het verschil in je hoofd. Rust, focus en meer energie!

2009

 • Vlaamse Overheid
  Beleidsmedewerker - Teamhoofd
  Gedurende meer dan 10 jaar ontdekte ik steeds beter waar ik warm voor liep. Na 5 jaar van dichtbij mee te werken aan het werkgelegenheidsbeleid zette ik de stap naar teamhoofd. Zo werd ik een rechtstreeks aanspreekpunt voor jongeren (+15), scholen en werkgevers.

2006

 • Vrije Universiteit Brussel
  Master in de Sociologie
  Een sociologische achtergrond helpt om van daaruit mensen te helpen. Patronen en gewoontes onderzoeken. Waarom doen we als individu wat we doen? Waarom doen we als maatschappij wat we doen? Waarom produceren we als maatschappij zoveel spullen? Waarom houden we als individu zo vast aan de spullen in ons huis? Meer inzicht opent de poort naar verandering.

Ik ben te vinden op:

Bekijk gratis webinar

Hoe je je leven verandert via je spullen!

Hoe je je leven verandert via je spullen!

Ik ben een voormalig rommelkont-chaoot en schoolde me om naar Professional Organizer (opruimcoach).

Ik combineer dit met mijn unieke kijk op je huis zo organiseren dat je leven weer in een flow komt en je spullen, die een ballast zijn, moeiteloos kan loslaten.

Zo hielp ik sinds 2018 reeds honderden mensen hun leven te transformeren via hun spullen. Ze bloeien open door moeiteloos afscheid te leren nemen van een teveel aan spullen die ze verzamelden, vaak na een of andere vorm van verlies.

Ze ervaren opnieuw rust en zelfvertrouwen.
Ze durven en kunnen echt hun plaats in dit leven innemen.

Als jij je hierin herkent, dan laat ik je graag zien hoe jij ook eindelijk de ballast in je leven kan loslaten.

Tina C.

Het was een hele eer met Ryfka aan de slag te gaan, voor een opgeruimd brein in een opgeruimd huis. Vanaf mijn kennismaking met haar voelde ik zulk een groot vertrouwen in haar know-how en constructieve werkmethode dat ik me bij haar niet schaamde voor de rommelhoekjes in huis, voor meubels en dingen die ik absoluut weg wou omwille van de negatieve emoties die eraan vastkleefden, voor het "teveel" aan gerief, en voor al die foto's die decennialang niet ingeplakt geraakten..... Stapje voor stapje hielp ze me door elk pijnpunt door en kon ik een heleboel spullen naar anderen laten gaan. Mijn man sprong in dit proces zelfs regelmatig mee op de kar! Als ik ergens strop zat, dan wist Ryfka raad. Ook mijn motivatie wist ze telkens terug aan te wakkeren. Ryfka is respectvol, betrokken, warm, aandachtig, wijs! Na een traject van zes maanden is niet alleen ons huis maar ook mijn brein fel opgeklaard! Dat goed, blij, opgeruimd gevoel draag ik mee doorheen de dagen en straal ik zeker ook uit! Dankjewel, Ryfka!

 • 5.0

Op 11-06-2021 om 20:26

Gudrun De Bruyne

Ik had nooit kunnen vermoeden dat er zoveel meer achter een opruimklus zou zitten. Ryfka is een geboren therapeute, hartverwarmend, wijs en zeer inspirerend! Ik heb tonnen spullen los kunnen laten en ben daar verbaasd én heel blij om. Mijn huisgenoten vinden het een wonder dus dat zegt genoeg volgens mij🤭 Ik beveel haar dan ook van ganser harte aan 💖🌹

 • 5.0

Op 10-06-2021 om 09:01

Anja

Dank je wel dat je me zo geholpen hebt met mijn traject van de spullen in mijn huis. Ik weet niet waar ik nu zou gestaan hebben zonder jouw begeleiding. Een depressie was in aantocht. Nu kan ik zo genieten van het leven! Het leven lacht me toe met al die positiviteit. Ik wist niet dat deze basis zo belangrijk was! Dank je wel daarvoor!

Nog geen beoordelingen.

Op 09-06-2021 om 20:12

Rowena Meenderman

Van een onleefbaar huis naar een fijne plek om te wonen. Ik ontdekte Ryfka ongeveer een jaar geleden via LinkedIn en dacht toen ‘Hmm, dat is misschien iemand die mij kan helpen’. Ik ben Rowena en ik denk dat ik één van de ergste rommelmakers ben die je je maar kan voorstellen. Ik vertel met enige schaamte dat ik ongeveer 25 jaar niet echt opgeruimd heb. Al mijn papieren van al die jaren zitten in dozen, overal in huis lagen papieren en stapels, overal rommel en veel te veel spullen. Ik begon zelf wanhopig te worden van de rommel. Ik kon zelf niets meer terugvinden. Na een eerste gesprek met Ryfka besloot ik om toch zelf aan de slag te gaan zonder haar hulp. Mijn man zou me helpen, samen zouden we het wel oplossen en geld besparen. Maar na een half jaar was ik nog steeds op hetzelfde punt. Ik voelde mij diep ongelukkig en ik voelde ook heel diep van binnen dat de rommel in mijn huis mij belemmerde om verder te groeien en mij tegenhield om een succesvol bedrijf op te zetten. Ik hakte de knoop door en startte een privétrajact bij Ryfka. Ik heb mezelf beloofd om 1 jaar uit te trekken voor deze operatie. De gesprekken met Ryfka zijn erg goed en ze geeft direct allerlei hele fijne tips en praktische modellen en schema’s hoe je kan starten. Ze is ook heel bemoedigend. Na het eerste gesprek was ik meteen klaar voor de start. Ik ben begonnen met mijn papieren en ook al voelde ik weerstand in het begin, langzaamaan begon er iets te veranderen, namelijk een heel diep innerlijk besluit dat ik zo niet verder wilde leven en dat ik echt aan de slag wilde gaan met mijn papieren en spullen. Ik ben met behulp van Ryfka mijn huis aan het transformeren en er verandert veel in mijn huis en in mijn leven. Het grappige is dat ik er plezier in begin te krijgen. Dat had ik nooit verwacht. Zo pak ik nu regelmatig een doos met papieren om uit te zoeken en weg te gooien of ik neem spontaan een plank of kastje onder handen. Iets wat ik daarvoor nooit gedaan zou hebben. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik ben vol goede moed en vol vertrouwen. Na 4 maanden kijk ik al naar een behoorlijke verandering in mijn huis. Ik ben een praktisch en werkbaar archief aan het opzetten en overtollige spullen vertrekken naar een andere bestemming. Ik beveel Ryfka van harte aan bij iedereen die door de rommel in huis het niet meer ziet zitten. Neem van me aan; als ik het kan, dan kan jij het zeker.

 • 5.0

Op 09-06-2021 om 19:20

UBUNTUM © 2021 - Powered by Brand Booster