Ryfka Heyman

 • 5.0 (9)

Mensen die te veel spullen verzamelden, vaak na een verlies, zijn bij mij aan het goeie adres. Ik begeleid ze om moeiteloos afscheid te nemen van de fysieke ballast zodat ze met meer rust en zelfvertrouwen door het leven gaan.

Opruim- & Lifecoach

Mijn naam is Ryfka, een afkickende spullenchaoot.

Geen overzicht, te veel prikkels, niet weten waar te beginnen, oneindig uitstellen, niet afwerken, schaamte om bezoek te verwelkomen of een werkman binnen te laten.
Hiermee help ik mensen die zijn vastgelopen met hun spullen, na een vorm van verlies.

Ik ontwikkelde een eigen kijk op de connectie tussen je spullen en hoe je in het leven staat.

Dit gebeurde doordat ik, dankzij mijn scheiding, aan de slag ging met de rommel in mijn leven.
Ik maakte mee hoeveel sterker ik nu als mens in mijn schoenen sta.

Iedereen heeft het potentieel om zijn relatie met spullen te transformeren.
Ik wil je uitdagen dat het veilig is om zo groot te zijn als je kan zijn.
Krachtig onze plek in dit leven innemen!

Mijn hulp bij het loslaten van spullen verandert niet alleen het eigen leven van mensen.
Het deint ook verder uit rondom hen. Zo krijgen bijvoorbeeld hun kinderen een ander voorbeeld te zien. Jarenlange patronen komen naar boven.

Daarom help ik andere creatievelingen met het vinden van een evenwicht met hun spullen thuis zodat ze ook als mens meer in balans ervaren.

Er wordt me regelmatig gevraagd hoe ik naar een lichter leven evolueerde waarin ik opnieuw de touwtjes in handen heb over hoe ik leef met mijn spullen.

Leuk om te weten is dat ik mijn hart ophaal aan accordeon spelen, alleen zijn en eigenlijk een verdoken feministe ben :)

Ervaring

2019

 • Praktische begeleiding bij hoarding problematiek
  Hilde Verdijk - Yourganize
  Maatschappelijk gezien komt er steeds meer aandacht voor extreem verzamelgedrag (hoarding) en de impact die deze ziekte heeft op de betrokkene, huisgenoten, familie en verdere omgeving. Conservatief geschat heeft 2-5% van de bevolking hiermee te maken.

2018

 • Certified Organizational Specialist
  Cassandra Aarssen - Clutterbug
  Verdieping en uitbreiding van opruimachtergrond en -vaardigheden.
 • Eigenaar
  Goed Geschikt
  Oprichting van mijn eigen zaak Goed Geschikt waarbij ik mensen help die even de pedalen kwijt raakten met hun spullen. Doorgaans komen hierbij ook andere levensgebieden naar boven. De mens achter de spullen is voor mij steeds weer het vertrekpunt.

2017

 • Professional organizer voor de Belgische markt
  Professional Organizer Academy
  In deze opleiding tot opruimcoach (Professional Organizer) leerde ik tegemoet komen aan de frustratie van mensen over hun spullen. Naast het zichtbaar resultaat om je heen door met je spullen aan de slag te gaan, merk je ook meteen het verschil in je hoofd. Rust, focus en meer energie!

2009

 • Beleidsmedewerker - Teamhoofd
  Vlaamse Overheid
  Gedurende meer dan 10 jaar ontdekte ik steeds beter waar ik warm voor liep. Ik werkte mee aan het werkgelegenheidsbeleid en leidde een team in goede banen. Het rechtstreeks aanspreekpunt zijn voor jongeren (+15), scholen en werkgevers was enorm boeiend en leerrijk.

2006

 • Master in de Sociologie
  Vrije Universiteit Brussel
  Een sociologische achtergrond helpt om van daaruit mensen te helpen. Patronen en gewoontes onderzoeken. Waarom doen we als individu wat we doen? Waarom doen we als maatschappij wat we doen? Waarom produceren we als maatschappij zoveel spullen? Waarom houden we als individu zo vast aan de spullen in ons huis? Meer inzicht opent de poort naar verandering.

Ik ben te vinden op:

Bekijk gratis webinar

Lang leve de rommel! Of hoe je de boodschap van je spullen leert horen.

Lang leve de rommel! Of hoe je de boodschap van je spullen leert horen.

Ik ben zelf een afkickende spullenchaoot.
Dankzij mijn scheiding verdiepte ik me in de wereld van het opruimen.

Sinds 2018 kom ik schoorvoetend met de boodschap naar buiten dat ik ook andere spring-in-het-velds en creatieve chaoten kan helpen met een overvloed aan spullen.

Mijn boodschap klinkt ondertussen al veel luider.
Want hoe meer mensen zich bewust worden van de connectie tussen hun spullen en hoe ze in het leven staan, hoe meer persoonlijke vrijheid ontstaat.

Ik sta voor realistisch opruimen, naast het dagelijks leven dat voortgaat.

Ik sta voor haalbaar opruimen, gegeven de energie die je lichaam geeft.

Ik sta voor kleinschalig opruimen, los van het perfectionistisch kantje dat naar boven komt.

Sta je me toe een stukje met je mee te lopen op jouw levenspad?

Ann

Ryfka is een top coach! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en haar gedegen kennis en inzicht in de emotionele blokkades helpen je echt vooruit. De online opruimdagen waren een prachtig initiatief en zijn een echte stimulans geweest om het opruimen een plek te geven in mijn agenda. Indien je ook hulp nodig hebt, niet twijfelen: laat je helpen door Ryfka!

 • 5.0

Op 23 december 2021 om 21:02

Sandrine

Met behapbare stappen en volle goesting krijgt Ryfka je in actie. Ze leerde me vooruitgang appreciëren en realistische doelen stellen. Plannen en afwerken vormen mee onderdeel van haar realistische aanpak. Als je in actie wil komen en blijven is ze de perfecte coach om je motor aan te zwengelen en te laten blijven draaien.

 • 5.0

Op 17 december 2021 om 17:42

Greta Frans

Beste Ryfka, Jou manier om de mensen te stimuleren is prachtig ,je doet dit op zo een mooie lieflijke eenvoudige ,duidelijke manier ,het werkt aanstekelijk ...je inzicht en je hulp bij het opruimen ..is door weinig anderen te evenaren ,ik weet zeker dat je veel mensen geholpen hebt om te starten ,en door te gaan,waardoor je veel mensen gelukkig hebt gemaakt .Ikzelf heb je zoveel mogelijk proberen te volgen en altijd weer was het boeiend jou te horen .Ik dank je alvast ,en wens je alle goeds bij al je verder ondernemingen .

 • 5.0

Op 11 december 2021 om 23:09

Louisa Heine

Ryfka helpt je over drempels heen waarvan je dacht nooit over te kunnen komen. Uiteindelijk blijkt het allemaal heel haalbaar!

 • 5.0

Op 4 november 2021 om 20:14

Lief Weuts

Goed Geschikt heeft mij super geholpen. Een rommelkamer vol oude spullen is nu een leuke logeerkamer voor mijn kleinkinderen. Ik ben blij met mijn beperktere kleerkast. Als ik een nieuw kledingstuk koop geniet ik er ten volle van en hang het vanaf nu niet meer weg voor een 'speciale gelegenheid'. Elk moment is speciaal 🙂

 • 5.0

Op 9 september 2021 om 18:28

Tina C.

Het was een hele eer met Ryfka aan de slag te gaan, voor een opgeruimd brein in een opgeruimd huis. Vanaf mijn kennismaking met haar voelde ik zulk een groot vertrouwen in haar know-how en constructieve werkmethode dat ik me bij haar niet schaamde voor de rommelhoekjes in huis, voor meubels en dingen die ik absoluut weg wou omwille van de negatieve emoties die eraan vastkleefden, voor het "teveel" aan gerief, en voor al die foto's die decennialang niet ingeplakt geraakten..... Stapje voor stapje hielp ze me door elk pijnpunt door en kon ik een heleboel spullen naar anderen laten gaan. Mijn man sprong in dit proces zelfs regelmatig mee op de kar! Als ik ergens strop zat, dan wist Ryfka raad. Ook mijn motivatie wist ze telkens terug aan te wakkeren. Ryfka is respectvol, betrokken, warm, aandachtig, wijs! Na een traject van zes maanden is niet alleen ons huis maar ook mijn brein fel opgeklaard! Dat goed, blij, opgeruimd gevoel draag ik mee doorheen de dagen en straal ik zeker ook uit! Dankjewel, Ryfka!

 • 5.0

Op 11 juni 2021 om 18:26

Gudrun De Bruyne

Ik had nooit kunnen vermoeden dat er zoveel meer achter een opruimklus zou zitten. Ryfka is een geboren therapeute, hartverwarmend, wijs en zeer inspirerend! Ik heb tonnen spullen los kunnen laten en ben daar verbaasd én heel blij om. Mijn huisgenoten vinden het een wonder dus dat zegt genoeg volgens mij🤭 Ik beveel haar dan ook van ganser harte aan 💖🌹

 • 5.0

Op 10 juni 2021 om 07:01

Anja

Dank je wel dat je me zo geholpen hebt met mijn traject van de spullen in mijn huis. Ik weet niet waar ik nu zou gestaan hebben zonder jouw begeleiding. Een depressie was in aantocht. Nu kan ik zo genieten van het leven! Het leven lacht me toe met al die positiviteit. Ik wist niet dat deze basis zo belangrijk was! Dank je wel daarvoor!

 • 5.0

Op 9 juni 2021 om 18:12

Rowena Meenderman

Van een onleefbaar huis naar een fijne plek om te wonen. Ik ontdekte Ryfka ongeveer een jaar geleden via LinkedIn en dacht toen ‘Hmm, dat is misschien iemand die mij kan helpen’. Ik ben Rowena en ik denk dat ik één van de ergste rommelmakers ben die je je maar kan voorstellen. Ik vertel met enige schaamte dat ik ongeveer 25 jaar niet echt opgeruimd heb. Al mijn papieren van al die jaren zitten in dozen, overal in huis lagen papieren en stapels, overal rommel en veel te veel spullen. Ik begon zelf wanhopig te worden van de rommel. Ik kon zelf niets meer terugvinden. Na een eerste gesprek met Ryfka besloot ik om toch zelf aan de slag te gaan zonder haar hulp. Mijn man zou me helpen, samen zouden we het wel oplossen en geld besparen. Maar na een half jaar was ik nog steeds op hetzelfde punt. Ik voelde mij diep ongelukkig en ik voelde ook heel diep van binnen dat de rommel in mijn huis mij belemmerde om verder te groeien en mij tegenhield om een succesvol bedrijf op te zetten. Ik hakte de knoop door en startte een privétrajact bij Ryfka. Ik heb mezelf beloofd om 1 jaar uit te trekken voor deze operatie. De gesprekken met Ryfka zijn erg goed en ze geeft direct allerlei hele fijne tips en praktische modellen en schema’s hoe je kan starten. Ze is ook heel bemoedigend. Na het eerste gesprek was ik meteen klaar voor de start. Ik ben begonnen met mijn papieren en ook al voelde ik weerstand in het begin, langzaamaan begon er iets te veranderen, namelijk een heel diep innerlijk besluit dat ik zo niet verder wilde leven en dat ik echt aan de slag wilde gaan met mijn papieren en spullen. Ik ben met behulp van Ryfka mijn huis aan het transformeren en er verandert veel in mijn huis en in mijn leven. Het grappige is dat ik er plezier in begin te krijgen. Dat had ik nooit verwacht. Zo pak ik nu regelmatig een doos met papieren om uit te zoeken en weg te gooien of ik neem spontaan een plank of kastje onder handen. Iets wat ik daarvoor nooit gedaan zou hebben. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik ben vol goede moed en vol vertrouwen. Na 4 maanden kijk ik al naar een behoorlijke verandering in mijn huis. Ik ben een praktisch en werkbaar archief aan het opzetten en overtollige spullen vertrekken naar een andere bestemming. Ik beveel Ryfka van harte aan bij iedereen die door de rommel in huis het niet meer ziet zitten. Neem van me aan; als ik het kan, dan kan jij het zeker.

 • 5.0

Op 9 juni 2021 om 17:20

UBUNTUM © 2024 - Powered by Brand Booster