Ryfka Heyman

 • 5.0 (5)

Mensen die te veel spullen verzamelden, vaak na een verlies, zijn bij mij aan het goeie adres. Ik begeleid ze om moeiteloos afscheid te nemen van de fysieke ballast zodat ze met meer rust en zelfvertrouwen door het leven gaan.

Opruim- & Lifecoach

Mijn naam is Ryfka en ik ben een afkickende chaoot.
Ik ben een fiere, snel overweldigde, mama van 2 zonen.

Geen overzicht, te veel prikkels, niet weten waar te beginnen, oneindig uitstellen, niet afwerken, schaamte om bezoek te verwelkomen of een werkman binnen te laten.
Hiermee help ik mensen die zijn vastgelopen met hun spullen, na een vorm van verlies.

Ik ontwikkelde een eigen kijk op de connectie tussen je spullen en hoe je in het leven staat.

Dit gebeurde doordat ik, dankzij mijn scheiding, aan de slag ging met de fysieke ballast en rommel in mijn leven. Ik maakte mee hoeveel sterker en bewuster ik nu als mens in mijn schoenen sta.

Iedereen heeft het potentieel om zijn relatie met spullen te transformeren.
En ik ben vastberaden om anderen te laten ervaren dat het veilig is om zo te groot te zijn als ze kunnen zijn. Krachtig onze plek in dit leven innemen!

Mijn hulp bij het loslaten van tastbare ballast verandert niet alleen het eigen leven van mensen, het deint ook verder uit rondom hen. Zo krijgen onder andere hun kinderen een heel ander voorbeeld te zien en komen jarenlange patronen aan het licht.

Daarom help ik andere chaotische mensen met het vinden van een evenwicht met hun spullen thuis zodat ze ook als mens meer in balans kunnen leven in het nu.

Er wordt me regelmatig gevraagd hoe ik naar een lichter en luchtiger leven evolueerde waarin ik opnieuw de touwtjes in handen heb over hoe ik leef met mijn spullen.

Leuk om te weten is dat ik mijn hart ophaal aan accordeon spelen, alleen zijn en eigenlijk een verdoken feministe ben :)

Ervaring

2019

 • Praktische begeleiding bij hoarding problematiek
  Hilde Verdijk - Yourganize
  Maatschappelijk gezien komt er steeds meer aandacht voor extreem verzamelgedrag (hoarding) en de impact die deze ziekte heeft op de betrokkene, huisgenoten, familie en verdere omgeving. Conservatief geschat heeft 2-5% van de bevolking hiermee te maken.

2018

 • Certified Organizational Specialist
  Cassandra Aarssen - Clutterbug
  Verdieping en uitbreiding van opruimachtergrond en -vaardigheden.
 • Eigenaar
  Goed Geschikt
  Oprichting van mijn eigen zaak Goed Geschikt waarbij ik mensen help die even de pedalen kwijt raakten met hun spullen. Doorgaans komen hierbij ook andere levensgebieden naar boven. De mens achter de spullen is voor mij steeds weer het vertrekpunt.

2017

 • Professional organizer voor de Belgische markt
  Professional Organizer Academy
  In deze opleiding tot opruimcoach (Professional Organizer) leerde ik tegemoet komen aan de frustratie van mensen over hun spullen. Naast het zichtbaar resultaat om je heen door met je spullen aan de slag te gaan, merk je ook meteen het verschil in je hoofd. Rust, focus en meer energie!

2009

 • Beleidsmedewerker - Teamhoofd
  Vlaamse Overheid
  Gedurende meer dan 10 jaar ontdekte ik steeds beter waar ik warm voor liep. Ik werkte mee aan het werkgelegenheidsbeleid en leidde een team in goede banen. Het rechtstreeks aanspreekpunt zijn voor jongeren (+15), scholen en werkgevers was enorm boeiend en leerrijk.

2006

 • Master in de Sociologie
  Vrije Universiteit Brussel
  Een sociologische achtergrond helpt om van daaruit mensen te helpen. Patronen en gewoontes onderzoeken. Waarom doen we als individu wat we doen? Waarom doen we als maatschappij wat we doen? Waarom produceren we als maatschappij zoveel spullen? Waarom houden we als individu zo vast aan de spullen in ons huis? Meer inzicht opent de poort naar verandering.

Ik ben te vinden op:

Bekijk gratis webinar

Hoe je je leven verandert via je spullen!

Hoe je je leven verandert via je spullen!

Ik ben een voormalig rommelkont-chaoot en schoolde me om naar Professional Organizer (opruimcoach).

Ik combineer dit met mijn unieke kijk op je huis zo organiseren dat je leven weer in een flow komt en je spullen, die een ballast zijn, moeiteloos kan loslaten.

Zo hielp ik sinds 2018 reeds honderden mensen hun leven te transformeren via hun spullen. Ze bloeien open door moeiteloos afscheid te leren nemen van een teveel aan spullen die ze verzamelden, vaak na een of andere vorm van verlies.

Ze ervaren meer rust en zelfvertrouwen.
Ze durven en kunnen echt hun plaats in dit leven innemen.

Als jij je hierin herkent, dan laat ik je graag zien hoe jij ook eindelijk de ballast in je leven kan loslaten.

Lief Weuts

Goed Geschikt heeft mij super geholpen. Een rommelkamer vol oude spullen is nu een leuke logeerkamer voor mijn kleinkinderen. Ik ben blij met mijn beperktere kleerkast. Als ik een nieuw kledingstuk koop geniet ik er ten volle van en hang het vanaf nu niet meer weg voor een 'speciale gelegenheid'. Elk moment is speciaal 🙂

 • 5.0

Op 9 september 2021 om 18:28

Tina C.

Het was een hele eer met Ryfka aan de slag te gaan, voor een opgeruimd brein in een opgeruimd huis. Vanaf mijn kennismaking met haar voelde ik zulk een groot vertrouwen in haar know-how en constructieve werkmethode dat ik me bij haar niet schaamde voor de rommelhoekjes in huis, voor meubels en dingen die ik absoluut weg wou omwille van de negatieve emoties die eraan vastkleefden, voor het "teveel" aan gerief, en voor al die foto's die decennialang niet ingeplakt geraakten..... Stapje voor stapje hielp ze me door elk pijnpunt door en kon ik een heleboel spullen naar anderen laten gaan. Mijn man sprong in dit proces zelfs regelmatig mee op de kar! Als ik ergens strop zat, dan wist Ryfka raad. Ook mijn motivatie wist ze telkens terug aan te wakkeren. Ryfka is respectvol, betrokken, warm, aandachtig, wijs! Na een traject van zes maanden is niet alleen ons huis maar ook mijn brein fel opgeklaard! Dat goed, blij, opgeruimd gevoel draag ik mee doorheen de dagen en straal ik zeker ook uit! Dankjewel, Ryfka!

 • 5.0

Op 11 juni 2021 om 18:26

Gudrun De Bruyne

Ik had nooit kunnen vermoeden dat er zoveel meer achter een opruimklus zou zitten. Ryfka is een geboren therapeute, hartverwarmend, wijs en zeer inspirerend! Ik heb tonnen spullen los kunnen laten en ben daar verbaasd én heel blij om. Mijn huisgenoten vinden het een wonder dus dat zegt genoeg volgens mij🤭 Ik beveel haar dan ook van ganser harte aan 💖🌹

 • 5.0

Op 10 juni 2021 om 07:01

Anja

Dank je wel dat je me zo geholpen hebt met mijn traject van de spullen in mijn huis. Ik weet niet waar ik nu zou gestaan hebben zonder jouw begeleiding. Een depressie was in aantocht. Nu kan ik zo genieten van het leven! Het leven lacht me toe met al die positiviteit. Ik wist niet dat deze basis zo belangrijk was! Dank je wel daarvoor!

 • 5.0

Op 9 juni 2021 om 18:12

Rowena Meenderman

Van een onleefbaar huis naar een fijne plek om te wonen. Ik ontdekte Ryfka ongeveer een jaar geleden via LinkedIn en dacht toen ‘Hmm, dat is misschien iemand die mij kan helpen’. Ik ben Rowena en ik denk dat ik één van de ergste rommelmakers ben die je je maar kan voorstellen. Ik vertel met enige schaamte dat ik ongeveer 25 jaar niet echt opgeruimd heb. Al mijn papieren van al die jaren zitten in dozen, overal in huis lagen papieren en stapels, overal rommel en veel te veel spullen. Ik begon zelf wanhopig te worden van de rommel. Ik kon zelf niets meer terugvinden. Na een eerste gesprek met Ryfka besloot ik om toch zelf aan de slag te gaan zonder haar hulp. Mijn man zou me helpen, samen zouden we het wel oplossen en geld besparen. Maar na een half jaar was ik nog steeds op hetzelfde punt. Ik voelde mij diep ongelukkig en ik voelde ook heel diep van binnen dat de rommel in mijn huis mij belemmerde om verder te groeien en mij tegenhield om een succesvol bedrijf op te zetten. Ik hakte de knoop door en startte een privétrajact bij Ryfka. Ik heb mezelf beloofd om 1 jaar uit te trekken voor deze operatie. De gesprekken met Ryfka zijn erg goed en ze geeft direct allerlei hele fijne tips en praktische modellen en schema’s hoe je kan starten. Ze is ook heel bemoedigend. Na het eerste gesprek was ik meteen klaar voor de start. Ik ben begonnen met mijn papieren en ook al voelde ik weerstand in het begin, langzaamaan begon er iets te veranderen, namelijk een heel diep innerlijk besluit dat ik zo niet verder wilde leven en dat ik echt aan de slag wilde gaan met mijn papieren en spullen. Ik ben met behulp van Ryfka mijn huis aan het transformeren en er verandert veel in mijn huis en in mijn leven. Het grappige is dat ik er plezier in begin te krijgen. Dat had ik nooit verwacht. Zo pak ik nu regelmatig een doos met papieren om uit te zoeken en weg te gooien of ik neem spontaan een plank of kastje onder handen. Iets wat ik daarvoor nooit gedaan zou hebben. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik ben vol goede moed en vol vertrouwen. Na 4 maanden kijk ik al naar een behoorlijke verandering in mijn huis. Ik ben een praktisch en werkbaar archief aan het opzetten en overtollige spullen vertrekken naar een andere bestemming. Ik beveel Ryfka van harte aan bij iedereen die door de rommel in huis het niet meer ziet zitten. Neem van me aan; als ik het kan, dan kan jij het zeker.

 • 5.0

Op 9 juni 2021 om 17:20

UBUNTUM © 2021 - Powered by Brand Booster