Janneke Menting

 • 0.0 (1)

Binnen dit traject ontdek je in 12 weken hoe je stopt met doorrennen vanuit ´een lopend brein´. Je ontdekt jouw unieke persoonlijke balans waarmee je weer de energie en kracht hebt om te durven en bewust stappen te zetten.

Janneke Menting coaching

Al jaren leefde het plan dat ik graag vanuit eigen ideeën en eigen kaders mensen wilde ondersteunen. Helpen vanuit echte veranderingen, grote en kleine stappen te zetten. Dichtbij je eigen kern komen. Iemand helpen ervaren dat het wél kan. Dat onzekerheid en angst erbij horen. Maar dat ervaren & durven je pas echt doen groeien. Van comfortzone naar commitment aan jezelf.

Maar toch bleef ik jaren waar ik zat. Mijn overtuigingen belemmerden me om in beweging te komen. De jaren gingen letterlijk voorbij. Het verlangen van zelf willen coachen, trok zich terug tot een fluisterende stem vanbinnen. Mijn kant van ratio, denken, relativeren, ‘niet l*llen maar poetsen’ nam het structureel over.

Van nature sta ik graag in verbinding met mensen. Luisteren, spiegelen, als steun en toeverlaat, bemoedigend aan de zij. In de hulpverlening heb ik hier jaren ervaring in op mogen doen, als maatschappelijk werker en begeleiding in de bemoeizorg. Daarna in een baan bij het CIZ, als onderzoeker indicatiesteller. Maar toch waren verstand en gevoel niet altijd in balans. Ik was een renner geworden.

In 2011 kreeg ik mijn dochter Emma en de trein moest blijven rijden. Wat mooi en groots, moeder worden. Ik dacht, dat kan iedereen om mij heen toch ook, dat erbij doen? En doorgaan was weer het motto. Eind 2013 kreeg ik mijn zoon Robin. Tijdens mijn zwangerschapsverlof kwam mijn leidinggevende vertellen dat mijn contract niet werd verlengd. Naast de moedervreugde ook een tegenvaller. En toen Robin 10 weken was, mocht ik bij een baan starten, ik dook er weer volop in. Verstandelijke keuzes maken en vanuit de zwangerschapsverlof direct weer door!

Totdat in de kerstperiode van 2016 het lampje uitging. In mijn toenmalige werk maakte ik een aantal traumatische dingen mee en de laatste stoelpoot krakte door. Daar ging ik. Huilen, niet meer slapen, niet meer kunnen nadenken. Leeg, vol, alles tegelijk.

Vanuit mijn hoofd ben ik toen aan het zoeken gegaan naar de oplossing. Wat was de oplossing eigenlijk? Veel wandelen, schrijven en toen met een loopbaancoach de weg naar een nieuwe afslag qua werk zoeken. Want werk was weer de verstandelijke keuze, daar moest de oplossing liggen toch?

Als lopend brein ben ik toen weer, na een lange tijd thuis, aan de slag gegaan. Achteraf was de blokkade tussen hart en hoofd toen nog steeds aanwezig. En op momenten dat mijn hart, mijn binnenste contact probeerde te maken, sloeg de paniek toe en denderde ik weer door.

Een boel waardevols geleerd!
Parallel aan dit werk, ben ik gestart met yoga en meditatie. Ik heb ontdekt dat tijd en aandacht aan jezelf besteden, goed besteedde tijd is. Een wereld ging voor me open. De connectie tussen hoofd en binnenwereld kan juist ook prettig zijn! Ik creëer graag mijn eigen veilige haven. Vanuit bewust zelf kiezen, vanuit eigen intuïtie, met vertrouwen in mijzelf. Ik denk dat we daar een win-win situatie mee kunnen creëren. Als we allemaal vanuit onze eigen veilige haven, onze binnenwereld, in contact met de ander komen, dat we dan echtere verbindingen kunnen maken. Dat we met meer liefde en energie iets voor de ander kunnen betekenen. Want hoe fijn is het om van betekenis te kunnen zijn. Omdat je ontdekt hebt, dat je van betekenis bent voor jezelf. Het was een ontdekkingstocht waarbij ik nu besef, dat alles wat ik nodig had en heb, al in mij aanwezig was. Simpel ook.

Toen kwam ik aan in mijn haven. Ik heb de moed gevonden mijn baan op te zeggen, waarin het rennen was, vanuit het hoofd. Al vanaf het moment dat ik het uitsprak, kwam er direct ruimte. Oh, ik kreeg direct meer lucht! Wat een effect, alsof ik meer adem kreeg, mijn borstkas leek zich te vergroten. Ik kies zelf! Ik luister naar de stem die al lange tijd fluisterde.
Tuurlijk kon ik ook bij de buitenwacht terecht voor tips en adviezen. Maar het meest heeft het me geholpen, door bij mezelf terug te keren. Te mediteren. Stil te staan bij wat ikzelf wilde. Dat was een heel andere manier van kijken. Ik was altijd gewend te handelen naar de verwachtingen van de ander. Ik was een people-pleaser. Maar wat had dit me gebracht. Ik was erop leeggelopen, bijna een tweede keer.

Maar nu is het definitief anders. Ik heb verbinding met mijn kern. Deze ruimte gun ik ook jou! Om connectie te maken met jouw binnenwereld. Verstand en gevoel in balans met elkaar te brengen.

Alle strubbelingen, overwinningen en helpende inspiratie die ik gaandeweg zelf heb ondervonden, wil ik graag delen, anderen helpen, dit pad ook te kiezen. Het geeft zoveel kracht! Kiezen voor je binnenste, voor je kern. Want als je kiest voor jezelf, heb je véél meer te geven, aan jezelf, je partner, je kinderen, vrienden… je familie.

“Self-love is the source
of all our other loves.”
Pierre Corneille

Vanuit zelfliefde, vanuit een diep verlangen, een basisgevoel dat vurig van binnen roept. Laat me je helpen deze stem te herkennen en daar naar te gaan leven!

Lfs,

Janneke

Ervaring

2018

 • Centrum Indicatiestelling Zorg
  Onderzoeker Wet langdurige zorg en Onderzoeker Wet Zorg en Dwang.
  Als iemand intensieve, blijvende zorg nodig heeft, voor 24-7 dan kan men een indicatie aanvragen voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg. Het CIZ doet dan onderzoek. Als onderzoeker bracht ik intensieve huisbezoeken om de zorgsituatie in kaart te brengen en met betrokkenen te bespreken. Ook vanuit de Wet Zorg en Dwang deed ik onderzoek, echter betrof het hier de houding van iemand .t.a.v. een gedwongen opname. Ik heb hier veel ervaring mogen opdoen in het netwerk van zorgkaart Nederland. Daarnaast met het samenwerken met aanvragers van deze zorg, zorginstellingen, betrokkenen vanuit de thuissituatie, etc. En ook medisch gezien heb ik veel geleerd over stoornissen, aandoeningen en ziektebeelden. Deze kennis was noodzakelijk om een juist besluit te kunnen nemen binnen beide Wetten.
 • Lean Six Sigma
  Orange belt
  Lean staat voor een business strategie en vooral een manier van werken waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het creëren van waarde voor de klant in alle processen. Hierdoor worden verspillingen geëlimineerd. Deze scholing heb ik gevolgd, omdat het me ontzettend aanspreekt om 'out of the box' te denken en verspilling in handelen en denken om te zetten in helpend en dienend, als het gaat om processen, samenwerking en verbinding.

2014

 • Stichting Goed Geregeld
  Begeleider
  In 2014 ben ik weer teruggekeerd, op eigen initiatief naar mijn vorige werkgever. Mensen bijstaan en zelf, met cliënt de kaders uitdenken, gaf mij de ruimte met mijn creativiteit maatwerk te bieden. Deze functie kreeg vorm in het schakelgebied van maatschappelijk werk en bemoeizorg. Ik heb toen ondersteuning geboden aan mensen die zich aan de zelfkant van de samenleving bevonden. Mensen die overlast gaven, veel kampten met schulden, psychiatrie. Een groep mensen die het zwaar had, omdat ze op verschillende levensterreinen problemen ervaarden. Tijdens deze hulpverlening, was het in contact komen, vaak al een doel op zich. Door trauma, wantrouwen en achterdocht was het aangaan van een vertrouwensrelatie een zeer groot goed. Het heeft me veel ervaring gebracht en voldoening gegeven. Juist om iemand bij te staan die er zelf niet om vraagt, maar het juist wel van harte kan gebruiken.

2011

 • Stimenz Apeldoorn
  Maatschappelijk werker en ondersteuner Veilig Thuis
  Maatschappelijk werker en in buiten kantoortijden tevens crisis coördinator Veilig Thuis. Ook heb ik in deze baan mensen mogen bijstaan. Hulp bij langdurige problematiek en actute hulpvragen. Iemand bijstaan wanneer het nodig is, door te luisteren en samen een plan te schrijven over 'hoe nu verder', daarbij te motiveren in beweging te komen en de 'bal in beweging' te houden.
 • Stimenz- Carolien Roodvoets
  Systeemgerichte aanpak van huiselijk geweld
  Onder leiding van Carolien Roodvoets (gezins- en relatietherapeute, seksuologe en individueel psychotherapeute​) de systeemgerichte aanpak van huiselijk geweld geleerd. Dit was noodzakelijk binnen mijn rol als crisiscoordinator Veilig thuis, waar ik toen werkzaam was.

2009

 • Stichting Goed Geregeld
  Begeleider
  Deze functie kreeg vorm in het schakelgebied van maatschappelijk werk en bemoeizorg. Ik heb toen ondersteuning geboden aan mensen die zich aan de zelfkant van de samenleving bevonden. Mensen die overlast gaven, veel kampten met schulden, psychiatrie. Een groep mensen die het zwaar had, omdat ze op verschillende levensterreinen problemen ervaarden. Tijdens deze hulpverlening, was het in contact komen, vaak al een doel op zich. Door trauma, wantrouwen en achterdocht was het aangaan van een vertrouwensrelatie een zeer groot goed. Het heeft me veel ervaring gebracht en voldoening gegeven. Juist om iemand bij te staan die er zelf niet om vraagt, maar het juist wel van harte kan gebruiken.

2008

 • Hogeschool Arnhem Nijmegen
  Maatschappelijk werk en dienstverlening
  HBO opleiding tot maatschappelijk werker: Een maatschappelijk werker is iemand die zich bezighoudt met de begeleiding van mensen met problemen in hun psychosociaal functioneren, zodat deze mensen (weer) zelfstandig kunnen participeren ten opzichte van hun naaste omgeving en maatschappelijke instituties. Samenwerking met de client, hun netwerk en het netwerk daaromheen. Kijken naar wat er wel is, zoeken naar kansen en mogelijkheden. Iemand helpen zelf in actie te komen om oplossingen te zoeken voor de zaken waar ze last van hebben en/ of problemen mee ervaren.

Ik ben te vinden op:

Ontvang gratis e-book

Hoe je door jezelf beter te begrijpen meer grip krijgt op jouw overtuigingen

Hoe je door jezelf beter te begrijpen meer grip krijgt op jouw overtuigingen

Door met je overtuigingen aan de slag te gaan, ontdek je meer over jezelf. Je ontdekt hoe je jezelf beter kan begrijpen. Vanuit dat begrip krijg je meer grip op jouw stemming, emoties, gedrag én acties. Het is dan altijd win-win.

Maak er een ontdekkingstocht van voorzelf. Elke ‘bijsturing’ op dit vlak genereert winst voor jezelf.

Mocht je er persoonlijke hulp bij kunnen gebruiken, maak dan nu een afspraak voor een matchgesprek.

Vivienne Kloost

Janneke heeft mijn ogen geopend voor wat ik nu eigenlijk écht zelf wil. Ze heeft mij ook op weg geholpen om het pad uit te stippelen om daar te komen en om mijn bezwaren hierbij te overwinnen. Ik ben er eigenlijk verbaasd over wat je kunt bereiken in zo'n korte tijd. Dankjewel!

Nog geen beoordelingen.

Op 15-06-2021 om 14:24

UBUNTUM © 2021 - Powered by Brand Booster