Fleur Timmerman

 • 5.0 (2)

Met mijn reset & go verandertraject help ik mensen die de afgelopen jaren beetje bij beetje zichzelf zijn kwijtgeraakt om in 12 weken zichzelf te herontdekken en de toekomst weer vol trots en zonder angst of twijfel tegemoet te gaan.

Fleur Timmerman

Mijn naam is Fleur, moeder van twee kinderen en samen met mijn vriend en zijn twee kinderen vormen we een samengesteld gezin. Ik ben coach voor volwassenen en leerkrachten die vraagstukken hebben met betrekking tot hun persoonlijke groei, welzijn en geluk.

Jarenlang had ik een enorme onrust in mijn hoofd en in mijn lijf. Ik had mijn leventje prima op orde (dacht ik). Mooi gezinnetje, vaste baan, vrienden, mooi huis, prima auto. Zo’n “huisje boompje (in-mijn-geval-zonder) beestje” gevoel. En toch kreeg ik ook zo’n moment van onrust.

Mijn onzekerheid verstopte ik achter een masker. En mijn perfectionisme zorgde ervoor dat ik de lat altijd zo hoog legde dat ik mezelf volledig voorbij liep. Ik stond altijd “aan” en klaar voor anderen en mijn agenda stond altijd bomvol afspraken. Het leven raasde maar door. Ondertussen wist ik eigenlijk helemaal niet wie ik zelf was. Naast alle rollen die ik vervulde als vrouw, moeder, vriendin, collega en buurvrouw. Laat staan dat ik wist hoe ik mijn leven zelf wilde inrichten.

Ik was op zoek naar een Fleur die keuzes durft te maken en zich niet steeds schuldig voelt naar anderen. Die weet wat ze wil en waar haar leven naartoe gaat. Ik wilde trots zijn op het feit dat ik mezelf kon zijn.

Na jarenlange persoonlijke ontwikkeling, opleidingen, cursussen en begeleiding van mijn klanten, ben ik nu de beste versie van mezelf. Ik weet precies wat ik belangrijk vind in mijn leven, waar ik gelukkig van word en wat ik kan doen als het even niet zo lekker gaat. Ik durf nu echt keuzes te maken en ben veel beter voor mezelf gaan zorgen. En dat wil ik aan zoveel mogelijk mensen doorgeven.

Ervaring

2021

 • Verschillende bedrijven, zoals: Gemeente Rotterdam, IND Ter Apel, Reclassering Nederland, Syngenta Seeds, Saxenburgh groep, Noorderpoort, Dutch Card Printing BV, Agrarled
  Coach voor werknemers waarbij de professionaliteit wordt beïnvloed door persoonlijke belemmeringen.
  Verschillende werkgevers hebben een coachingstraject vergoed bij Effect op maat, omdat hun werknemers uitvielen (of dreigden uit te vallen) op de werkvloer door persoonlijke belemmeringen. Dit kan zijn burn-out, stress klachten, balans werk en prive, moeite met communiceren, moeite met grenzen aangeven, geen keuzes kunnen of durven maken, niet weten wat je nu echt wilt of waar je echt gelukkig van word, richting geven aan je leven.
 • Verschillende scholen (Voortgezet en basisonderwijs)
  Coach voor leerkrachten die niet meer in hun kracht staan voor de klas en op zoek zijn naar wie zij zijn en wat zij willen.
  Als leerkracht ben je onderdeel van de dynamische driehoek: kind-leerkracht-ouders. Als leerkracht is het enorm van belang dat je goed in je vel zit, dat je weet wat je wilt en dat je in balans bent. Dit draag je uit en over op zowel je leerlingen als hun ouders. Jij bent diegene die het verschil kan maken voor de leerling. Helaas vergeten veel leerkrachten goed voor zichzelf te zorgen en raken ze snel uit balans. De vele rollen die ze vervullen maken het lastig om overzicht te houden in je leven.

2019

 • MIK-Onderwijs
  Mede-eigenaar, ontwikkelaar / auteur coachingsmethode onderwijs
  Auteur / ontwikkelaar van de coachingsmethode “Mijn Coach Route”. Met deze onderwijsmethode kunnen leerkrachten hun leerlingen actief betrekken bij hun persoonlijke leerproces. Deze methode is begin 2020 uitgekomen en wordt landelijk gebruikt. Mijn Coach Route is een coachingsmethode voor het voortgezet (speciaal) onderwijs waarbij leerlingen hun realistische mogelijkheden leren kennen en deze strategisch en doelgericht kunnen inzetten voor hun eigen ontwikkeling. Mijn Coach Route bestaat uit praktische actieve werkvormen voor docenten / assistenten om leerlingen hun gehele schoolloopbaan actief te betrekken bij hun leerproces.

2018

 • Con Amore
  PSBK Sociale Psychologie
  Een praktijkgerichte opleiding voor zorgprofessionals op HBO-niveau,waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. De opleiding bestaat uit psychologie psychiatrie en medische kennis. Tijdens de opleiding leer je hoe de geest werkt en hoe deze het lichaam beïnvloedt. Door CPION / SNRO / V&V geaccrediteerd diploma behaald.

2017

 • Effect op maat
  Eigenaar / coach
  Verandercoach voor mensen met vraagstukken over eigenwaarde en (werk) geluk. Met mijn reset & go verandertraject help ik mensen die de afgelopen jaren beetje bij beetje zichzelf zijn kwijtgeraakt om in 12 weken zichzelf te herontdekken en de toekomst weer vol trots en zonder angst of twijfel tegemoet te gaan.
 • Robin Stevens - Skills for life
  NLP
  Persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling in communicatie: NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. Met NLP leer je hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je NLP gebruiken om je beter te leren voelen, beter te leren communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat je uitvoert. Tijdens NLP coaching kom je er achter wat voor jou de ideale manier is om dingen te veranderen. Als NLP coach speel ik daar op in door je technieken te leren die precies voor jou geschikt zijn op een manier die voor jou goed werkt. Diploma behaald in 2017.

2016

 • Ortho Consult
  Contextuele begeleiding
  Contextuele begeleiding is een preventieve én herstellende manier van werken in individuele, familie, gezins en ook werkrelaties, omdat het rekening houdt met afkomst én toekomst. Contextuele begeleiding is een benadering die problemen en levensvragen niet los ziet van wat generaties lang is doorgegeven en ontvangen. De verbondenheid die er is met partner, kinderen, ouders, grootouders en andere belangrijke (familie)relaties vormen die ‘context’. Elke hulpvraag wordt vanuit die context benaderd. De begeleiding is intergenerationeel en is ontwikkeld door Prof. dr.I.Boszormenyi-Nagy. Diploma behaald 2018.

2009

 • Fontys Hogeschool
  Master SEN (Special Educational Needs)
  Internationaal erkende titel Master of Education Resultaat na de opleiding: een kritische kijk op je eigen kracht, op de ontwikkelmogelijkheden van kinderen, collega’s, teams en de schoolorganisatie. In de masteropleiding Educational Needs leer je uitgaan van de mogelijkheden van leerlingen, studenten, leraren en andere betrokkenen. Iedereen verdient een plek in de maatschappij, ongeacht zijn of haar mogelijkheden. Tijdens de opleiding leer je diversiteit te benaderen vanuit verschillende invalshoeken, waardoor je op een innovatieve manier leert omgaan met complexe onderwijsvraagstukken. Afstudeerrichting: Gespecialiseerde Leraar Praktijkonderwijs en Leerwegondersteunend Onderwijs Onderdelen: - Indicatiestelling (dossieranalyse) en planmatige leerlingbegeleiding - Klassenmanagement - Pedagogisch Klimaat - Planmatig werken aan leer- en gedragsproblemen - Communicatie - Beleid en organisatie - Onderwijs en jeugdhulpverlening - Leer- en onderzoekslijn (actieonderzoek, groepssupervisie en intervisie) - Leerproblemen en orthodidactisch denken en handelen - Activerend leren

Ik ben te vinden op:

Volg de online cursus

Hoe je als (hoog)sensitief persoon je gehele ontwikkelingsproces een boost geeft, zonder eindeloze therapiesessies.

𝗜𝗸 𝘄𝗶𝗹 𝗷𝗲 𝘁𝗼𝗲𝗴𝗮𝗻𝗴 𝗴𝗲𝘃𝗲𝗻 𝘁𝗼𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗵𝗲𝗹𝗲 𝗸𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁𝗶𝗴𝗲 𝟯-𝗱𝗲𝗹𝗶𝗴𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗶𝗻𝗶𝗻𝗴𝘀𝘃𝗶𝗱𝗲𝗼 𝗴𝗲𝗺𝗮𝗮𝗸𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿 (𝗵𝗼𝗼𝗴)𝘀𝗲𝗻𝘀𝗶𝘁𝗶𝗲𝘃𝗲 𝗺𝗲𝗻𝘀𝗲𝗻, met daarin een training over de fundamentele zaken waar je als hoogsensitief persoon tegenaan loopt, zoals 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻𝗶𝘀𝗺𝗲, 𝗹𝗼𝘀𝗹𝗮𝘁𝗲𝗻, 𝘃𝗲𝗿𝗯𝗶𝗻𝗱𝗶𝗻𝗴, 𝗴𝗲𝘃𝗼𝗲𝗹 𝘃𝘀 𝘃𝗲𝗿𝘀𝘁𝗮𝗻𝗱 en 𝘃𝗲𝗲𝗹 𝗺𝗲𝗲𝗿.
Dit is trainingsmateriaal dat ik normaal alleen ‘reserveer’ voor mijn betalende klanten.
Het zorgt er namelijk voor dat je 𝗷𝗲 𝗵𝗲𝗹𝗲 𝗼𝗻𝘁𝘄𝗶𝗸𝗸𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴𝘀𝗽𝗿𝗼𝗰𝗲𝘀 𝗲𝗲𝗻 𝗯𝗼𝗼𝘀𝘁 geeft!🍀
In de 3-delige serie vind je het volgende:
✅Jouw 𝗛𝗦𝗣 𝗔𝗡𝗧𝗘𝗡𝗡𝗘, ontdek waar jouw ontwikkeling vast zit en de oplossing per oorzaak (zodat je leven weer op gang gaat komen),
✅De 𝗙𝗨𝗡𝗗𝗔𝗠𝗘𝗡𝗧𝗘𝗡 om te integreren in je leven voor oneindige groei (…sla er een over en dan krijg je je ontwikkeling niet op gang),
✅Een 𝗞𝗥𝗔𝗖𝗛𝗧𝗜𝗚𝗘 𝗣𝗢𝗦𝗜𝗧𝗜𝗢𝗡𝗘𝗥𝗜𝗡𝗚 – en hoe je ‘veranderprocessen’ toepast om in no-time te voelen wat je nodig hebt.
✅En nog veel, veel meer…

Ivonne

Fleur kwam op mijn pad aan het begin van mijn burnout en daar ben ik nog elke dag dankbaar voor. Effect op Maat is precies dat, het heeft effect en het is op maat, persoonlijk voor iedereen. Hoe ik het ervaren heb;  Het is niet veranderen, het is jezelf (her-)ontdekken. Die delen van jezelf die niet aan bod komen, die verstopt zitten, die er niet mochten zijn, maar die zo belangrijk zijn.  Het is weerstand en angst begrijpen en oplossen.  Het is een ontdekkingsreis met ups en downs met aan het eind een grote schat; jij, volledig jezelf zijn. Daarin zit jou kracht.  Het heeft mij geholpen bij mezelf te blijven en mijn grenzen aan te geven.  Het heeft mij een stevige basis gegeven van waaruit ik met zelfvertrouwen om kan gaan met de wereld om me heen. Fleur geeft je de handvaten en helpt je deze te gebruiken op een positieve en constructieve manier.

 • 5.0

Op 28-06-2021 om 23:12

Nelly

Fleur is een hele fijne coach. Ze zet je echt aan het denken door kritische vragen te stellen en je opdrachten te geven waar je je leven lang wat aan hebt. Je leert jezelf beter kennen en leert wat echt belangrijk is in je leven! Je bepaalt je doelen en gaat daar naartoe werken en behaalt ze door doorzettingsvermogen en veel tijd en energie ook echt!

 • 5.0

Op 17-06-2021 om 23:49

UBUNTUM © 2021 - Powered by Brand Booster