Berna Meindertsma

  • 5.0 (3)

Ik help mensen met darmklachten om weer zorgeloos en vol energie te leven. Dit doe ik met mijn onderzoeks,- en behandelmodule waarin mensen in zes maanden regie over hun gezondheid terug krijgen.

Berna Meindertsma

In de ochtend word je eigenlijk al met een ‘wattig’ hoofd wakker. Zittend op de bedrand vraag je je af waar die vermoeidheid toch vandaan komt. Terwijl de dag start, komt die zeurende hoofdpijn weer opzetten. Ondertussen ‘worstel’ je ook nog steeds met je darmen. Wekenlang ging het goed, maar nu spelen die darmklachten toch weer op…

Wat is er nou toch steeds aan de hand? En waarom blijven die vage klachten toch steeds opspelen?

Terwijl je doorgaat in de ‘waan van de dag’, merk je steeds vaker dat jouw darmklachten je bezighouden. Nog voor het lunchtijd is, heb je al meerdere keren nagedacht over mogelijke situaties die kunnen ontstaan.

“Wat als ik iets verkeerds eet en ik vervolgens uren op de wc zit?”
“Ik hoop niet dat die vervelende winderigheid tijdens de vergadering opkomt.”
“Straks moet ik heel nodig en is er geen wc in de buurt.”

En dan hebben we het nog niet eens over de angsten die in je hoofd rondgaan. Ook al heeft de huisarts niets kunnen vinden, toch maak je je zorgen over die vervelende darmklachten die continu maar weer de kop opsteken.

"Wat als ik je vertel dat het niet nodig is om met darmklachten rond te blijven lopen? Dit kan écht anders!"

Hoe zou het voor je zijn als je weer spontaan kunt genieten? Dat je niet bang hoeft te zijn voor buikpijn, diarree of winderigheid? En dat je wéét en begrijpt waar jouw darmklachten vandaan komen?

Je hoeft namelijk niet te blijven rondlopen met die vervelende klachten. Als orthomoleculair therapeut help ik mensen om een oplossing te vinden voor (chronische) darmklachten. Dit doe ik door een uitgebreid (laboratorium) onderzoek te combineren met een op maat gemaakt behandelplan.

Wist je dat die prikkelbaarheid, het opgejaagde gevoel en die onrust kan ontstaan door een verstoorde darmflora, ook al heb je niet specifiek last van je darmen?

Dit kun je merken door één of meerdere van de volgende klachten:

Winderigheid en een opgeblazen gevoel
Buikpijn
Maagpijn
Misselijkheid
Hoofdpijn
(Chronische) vermoeidheid
Slecht slapen
Huidproblemen of allergie (psoriasis, acné of eczeem)
Bloedsuikerproblemen
Gewichtsproblemen
Concentratieproblemen
Onrust of depressieve gevoelens
Hormonale problemen

Werkwijze orthomoleculaire darmtherapie

Tijdens een korte kennismaking bespreken we jouw klachten. Dit kan bij mij in de praktijk (in Soest) of telefonisch. Alle behandelingen kunnen ook op afstand plaatsvinden, het is niet per se nodig om in de praktijk te komen. Vervolgens vertel ik welk behandelplan voor jou passend is, dit is altijd op maat gemaakt. De complete behandeling is opgedeeld in twee modules.

Stap 1: we beginnen met de onderzoeksmodule, die bevat:

Intakegesprek (circa 1uur)
Uitgebreide ontlastingsonderzoeken (we meten zo’n beetje alles wat er te meten valt)
Uitgebreid (laboratorium) bloedonderzoek
We testen op de 31 meest voorkomende (voedsel)allergieën
Neurotransmittertest
Je ontvangt alle uitslagen op papier én in begrijpelijke taal voorzien van een duidelijke uitleg
Daarnaast ontvang je een behandeladvies

Na de onderzoeksmodule weet je precies hoe jouw lichaam ervoor staat! Voor veel mensen is dit een heel fijn proces, omdat je na al die jaren ‘aanmodderen’ eindelijk weet wat er mis is. Het fijne is, dat we na deze module gericht aan de slag kunnen gaan met het onderliggende probleem. Je kunt er na de onderzoeksmodule ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met de uitkomst van de onderzoeken.

Stap 2: de behandelmodule.

Een uitgebreid behandelplan op maat
Meestal zijn 2 consulten voldoende om de darmen weer op gang te helpen.
Tussendoor hebben we regelmatig contact over de voortgang
Advies over supplementen, voeding en leefstijl

In de behandelmodule gaan we gericht aan de slag om de oorzaak van jouw klachten te behandelen. Nu we duidelijk hebben wat er precies speelt, begeleid ik jou in de weg naar herstel. Je ontvangt een uitgebreid behandelplan op maat en we bespreken tijdens de consulten hoe het gaat. Het is ook mogelijk om tussentijds of na afloop opnieuw metingen te verrichten.

Ik ben te vinden op:

Bekijk gratis webinar

Hoe je ernstige darmproblemen voor eens en altijd de baas kunt worden en daarmee je leven terugkrijgt.

Hoe je ernstige darmproblemen voor eens en altijd de baas kunt worden en daarmee je leven terugkrijgt.

  • Hoe je van ‘niets aan te doen’ naar een duidelijke oorzaak van je klachten kunt gaan.
  • Hoe je dezelfde stappen kunt gebruiken die ik gebruik in mijn praktijk om van je buikklachten af te komen.
  • Wat er voor nodig is om niet meer overvallen te worden door je darmklachten.
  • Hoe je je brein kunt inschakelen bij je herstel.

Beppeke Molenaar

Bij mijn arts voelde ik mij niet gehoord en kwam ik niet verder dan een prikkelbare darm diagnose. Door de onderzoeken en het behandeltraject bij Berna heb ik meer inzicht en grip gekregen op mijn darmklachten. Het was een uitgebreid behandelplan en werd snel duidelijk dat het best wat voeten in de aarde had, maar dat was het meer dan waard! Ondanks dat het een traject van meerdere maanden was, merkte ik in de eerste behandelfase al een enorm verschil. Ik voel me nu fitter, heb niet meer dagelijks pijn en andere darmklachten, ik begrijp mijn lichaam beter en kan daardoor de juiste keuzes maken en mijn kwaliteit van leven is exponentieel verbeterd. Ik zou dit aanraden voor iedereen die met darmklachten worstelt.

  • 5.0

Op 04-07-2021 om 20:55

Romy

Berna is rustig en betrokken. Ze heeft veel kennis en die kan ze goed overbrengen. Ik heb altijd het gevoel gehad dat er naar mij geluisterd werd en daarna pas een oplossing werd aangedragen, dat vond ik erg prettig. Berna is gemakkelijk te benaderen en neemt altijd de tijd voor je. Ik heb heel veel aan mijn traject gehad en vond het echt super duidelijk op welke manier ik aan de slag moest gaan. In de behandelplannen kon ik ook altijd alles nalezen. Ik heb mijn traject als leerzaam en prettig ervaren. En met het resultaat ben ik erg blij. Bedankt Berna!

  • 5.0

Op 02-07-2021 om 13:57

Maria

Na een onderzoek van het bloed en de ontlasting heb ik een behandelplan van Berna gekregen. Hier ben ik mee aan de gang gegaan. Het was heel fijn om te weten waar bepaalde klachten vandaan kwamen en hoe ik dit kan voorkomen. Veel fijne adviezen gekregen, waar ik mij goed bij voelde. Ik kan dit iedereen aanraden!

  • 5.0

Op 10-06-2021 om 21:13

UBUNTUM © 2021 - Powered by Brand Booster