Hellen Nagel

 • 5.0 (2)

Vrouwen met pijn bij het vrijen die graag weer willen genieten van seks, begeleid ik in 9 maanden naar weer met hart en ziel genieten van pijnloos vrijen, zodat ze zich weer vrouw voelen en de relatie met hun partner op nieuwe hoogtes komt.

Arts voor Vrouwen & Seksuoloog NVVS

Ik ben Hellen en samen met mijn man hebben we 4 zonen. Ik ben gynaecoloog en seksuoloog.
Ik heb vanaf mijn twaalfde tot het behalen van mijn specialisatie als gynaecoloog op mijn 32ste altijd veel en hard gewerkt. Rond die tijd werd ik voor de derde keer zwanger en kwam tot de conclusie dat ik mijn leven anders wilde gaan leiden. Meer vanuit ontspanning.

Gelukkig werd ik toen gegrepen door het mooie vak van de seksuoloog, waar ik holistisch leerde kijken naar medische en seksuele problemen. Ik ontdekte dat goed leren voelen én kunnen aangeven wat je fijn vindt de basis zijn voor een genotvol seksleven.
Zelf leerde ik dat ook en werd ik vrijer in mijn hele leven omdat ik op alle vlakken beter voelde wat goed voor me was.

Zowel fysieke als emotionele pijn hebben te maken met het al dan niet goed kunnen voelen en aangeven van wensen. Ik verdiepte me steeds verder en leerde de ins-and-outs rondom pijn kennen, waardoor ik nu een unieke kijk heb op de behandeling van vrouwen met pijn bij het vrijen.

Vrouwen vragen me vaak hoe het me lukt om zo’n druk en groot gezin te combineren met mijn werk als gynaecoloog-seksuoloog. Ze zijn vaak erg geïnteresseerd in wat mijn werk dan precies inhoudt.

De meeste mensen weten niet dat ik ook heel erg houd van (buik)dansen en cello spelen.

Ik ben vastberaden om de beste versie van mezelf te zijn, want hoe meer ik in contact ben met mijn bekken en mijn seksualiteit, hoe vrijer ik ben, hoe beter ik er kan zijn voor mijn gezin en hoe beter ik andere vrouwen kan begeleiden op hun pad naar pijnloze, plezierige en passievolle seks. Dit is wat mij gefocust houdt op mijn doelen. 

Ervaring

2014

 • Eigenaar
  Hellen Nagel Praktijk voor Seksuologie en Gynaecologie
  Ik help vrouwen hun pijnlijke seks transformeren naar weer fijne seks.
 • gynaecoloog
  Vrouwenpoli Boxmeer-Barbara Havenith
  In deze kliniek voor integrale gynaecologie begeleidde ik vrouwen met complexe hormonale problematiek. Ik heb hier heel veel geleerd over orthomoleculaire en integrale geneeskunde, waardoor mijn holistische visie op het begeleiden van vrouwen alleen nog maar is toegenomen.

2011

 • Arts-Seksuoloog
  Bekkenexpertisecentrum PelvicMotion
  In dit multidisciplinaire centrum, gespecialiseerd in bekkenklachten, begeleid ik als onderdeel van het team zowel vrouwen als mannen. Deze cliënten hebben vaak chronische pijnklachten en seksuele problematiek

2010

 • Arts-Seksuoloog in opleiding
  RINO Amsterdam - Post-Master Seksuologie
  In deze 2-jarige opleiding heb ik theoretische onderbouwing gekregen van de medische en psychologische seksuologie.
 • Gynaecoloog-Seksuoloog NVVS in opleiding
  AMC- Dr. Rik van Lunsen en Prof. Dr. Ellen Laan
  Op deze warme plek in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam, heb ik de fijne kneepjes van het vak Seksuologie mogen leren van de 2 grootste namen binnen de seksuologie.

2009

 • Gynaecoloog
  AlantVrouw Amsterdam
  Het eerste jaar dat ik in Nederland aan het werk was, was in deze bekkenbodemkliniek. Hier behandelde ik vrouwen met verzakkingen en incontinentie.

2006

 • Gynaecoloog
  UZ-Brussel
  In mijn eerste jaren als pas afgestudeerd gynaecoloog werkte ik op de afdeling benigne gynaecologie. Mijn specialisatie was de urogynaecologie. Ik onderzocht, behandelde en opereerde vrouwen met verzakkingen en incontinentie.

2001

 • Gynaecoloog in opleiding
  UZ-Brussel
  Na mijn basis opleiding tot arts, specialiseerde ik me tot gynaecoloog.

1993

 • Arts in opleiding
  Vrije Universiteit Brussel
  In 1993 vertrok ik na mijn VWO examen vanuit Nederland naar België om daar geneeskunde te studeren.

Ik ben te vinden op:

Michelle

Ik kwam bij Hellen na heel lang last gehad te hebben van chronische pijn, waaronder pijn bij het vrijen. Pijn bij het vrijen was voor mij een beladen en kwetsbaar onderwerp, omdat ik me hierdoor 'anders' voelde en het idee had dat ik faalde. Bij Hellen onderzochten welke emoties ten grondslag lagen aan pijn bij het vrijen en ontdekte ik dat pijn bij het vrijen 'heel logisch en normaal' was vanuit mijn overlevingsmechanisme. We tackelde het overlevingsmechanisme door ingrijpende gebeurtenissen te verwerken en mijn emoties te doorvoelen. Ik kwam weer in contact met mijn lichaam, waardoor de pijn bij het vrijen steeds meer verdween. In plaats van dat vrijen vervelend en emotioneel beladen was, werd het weer fijn en leuk. Aan het eind van mijn traject ben ik dankbaar dat ik dankzij mijn klachten bij Hellen terecht kwam en met haar in gesprek kon gaan. Want hierdoor ontdekte ik niet enkel dat ik pijnvrij kan genieten van seks, maar ook dat er heel veel meer is op seksueel gebied dan wat ik eerder wist. Ik zou het iedereen, met of zonder pijn, aanraden om eens met Hellen te spreken!

 • 5.0

Op 25 september 2021 om 08:07

Charlotte

Ik kwam bij Hellen terecht na een jarenlange medische en persoonlijke zoektocht naar een oplossing voor chronische vaginale pijn. Hellen leerde me onderliggende emoties en gedachtenpatronen te begrijpen en zelfs te veranderen. De combinatie tussen haar medische achtergrond en holistische inzichten, zorgde ervoor dat ik niet langer bij 4 verschillende hulpverleners mijn verhaal moest doen, maar 1 persoon de verschillende invalshoeken met me kon bekijken. Deze flexibiliteit zorgde ervoor dat Hellen me steeds opnieuw kon geven wat ik nodig had op het juiste moment. Zo gaf ze mij de juiste handvaten waardoor vandaag de pijn mijn leven niet langer beheerst en ik mijn pijn op zo’n manier leren kennen heb dat ik er niet langer bang van ben, maar rustig op zoek ga naar wat me kan helpen tijdens een pijnopstoot.

 • 5.0

Op 11 september 2021 om 15:24

Nieuwste blogberichten van Hellen

Wat doet een seksuoloog? Een stukje van de sluier opgelicht

Mensen vragen mij vaak wat een seksuoloog nou eigenlijk doet. Veel mensen hebben daar ook een beeld bij dat niet […]

UBUNTUM © 2022 - Powered by Brand Booster